Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Greenwashing

Skrap forbrugerombudsmand vil skabe konsensus om grønne løfter i markedsføring

Det er afgørende, at der bliver en bred accept af kravene til markedsføring med løfter om bæredygtighed, siger Christina Toftegaard Nielsen, der samtidig ikke vil acceptere en sproglig udvanding af bæredygtighedsbegrebet.

Som forbrugerombudsmand vil Christiane Toftegaard Nielsen skabe konsensus om reglerne for markedsførings med grønne løfter. Samtidig fastholder hun, at virksomhederne skal kunne levere dokumentation for deres påstande. Foto: Mada Holm/Forbrugerombudsmanden.

Lovtekster og bekendtgørelser kan nok for de fleste forekomme snørklede og uforståelige. Men i den anden ende af skalaen kan juridisk argumentation have sin egen stringente skønhed.

Vi er i den sidste kategori, når Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen, forklarer, hvorfor virksomheder i deres markedsføring ikke kan kalde produkter for bæredygtige, blot fordi de er en anelse bedre end tidligere eller slår branchegennemsnittet på klima og miljø.

Vil man som virksomhed kalde sine produkter bæredygtige, så skal virksomheden kunne påvise, at produktet ikke bidrager til overtrækket på kontoen for det, planeten kan holde til.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: