Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Schneider Electric kan erstatte potent klimagas med ren luft

Den potente og klimaskadelige SF6-gas, som bruges i elselskabernes anlæg, står for 0,02 pct af den samlede udledning af klimagasser. Den franske teknikkoncern Schneider Electric har udviklet teknologi, der kan udfase gassen.

I de nye anlæg har Schneider Electric erstattet SF6-gas med ren tør luft. Det giver en klar klimagevinst. PR-foto: Schneider Electric.

Luft kan blive en god forretning for Schneider Electric - og en gevinst for klimaet. Det lyder som varm luft, men det er kolde kendsgerninger.

Den globale energioptimeringsspecialist har gennem adskillige års forskning fundet en metode til at fjerne partikler og fugt fra luften. Den rene tørre luft kan bruges i el-selskabernes koblingsanlæg. Her bruger man i dag SF6-gas, som er særdeles klimaskadelig. SF6-gas er 23.000 gange så klimaskadelig som CO2 og er aktiv i atmosfæren i mere end 3.000 år.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: