Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Retur-paraply vil løfte producentansvar for affald på tværs af brancher

El og elektronikproducenter har i årevis haft ansvaret for affaldshåndtering af deres produkter. Fra 2025 skal alle producenter betale for deres emballage, derfor udvides de eksisterende returordninger nu på tværs.

Affaldsbjerge af brugt emballage skal gerne blive mindre som konsekvens af emballagedirektivet. Foto: iStock/hudiemm

El- og elektronikproducenter har i årevis haft ansvaret for affaldshåndtering af deres produkter. Fra 2025 skal alle producenter betale for deres emballage, derfor udvides de eksisterende returordninger nu på tværs.

Ved indgangen til 2025 får producenterne af alle slags produkter ansvaret for bortskaffelsen af den emballage, deres produkter er pakket ind i. Samlet set anslås det, at 41.000 danske virksomheder med en samlet affaldsmængde på 1,1 mio. tons vil blive berørt.

For batterier, elektronik og hårde hvidevarer har der været tilsvarende regler siden 2005. Og med næsten tyve års erfaring er organisationen bag Elretur nu klar til at tage samme rolle, når emballagedirektivet træder i kraft i Danmark.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: