Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Resistenskrisen indhenter hastigt både mennesker, miljø og biodiversitet

Overlæge og forsker råber op: Storforbrug af antibiotika og tungmetaller til masseproduktion af billigt kød og pesticider i landbruget accelerer både resistens- biodiversitets og miljøkrisen.

Ifølge professor i mikrobiologi Hans Jørn Kolmos skal vi udtænker nye markedsmodeller for udvikling af antibiotika, men også ændre forbruget af drastisk i fødevareindustrien Foto: Lisbet Kolmos.

Ingen er i tvivl om, at vi er ved at slå os selv hjem med overhængende pres fra klimaforandringer og biodiversitetskrise. Men vi glemmer en sideløbende alvorlig krise, som nu indhenter os: Antibiotikaresistens.

Det lyder som et problem for forskning og sundhedssektoren, men det rammer bredere. Ikke mindst fødevaresektoren, hvor problemstillingen er en afgørende del af virksomhedernes samfundsansvar.

Vi kender faktisk allerede til katastroferne - eksemplerne er mange, konstaterer Hans Jørn Kolmos.

Det er en presserende krise, som ikke kun undergraver vores moderne sundhedsvæsen.

Hans Jørn Kolmos, professor i mikrobiologi

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: