Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Psykologien kan hjælpe os ud af klimakrisen

Hvordan kan man stå midt i en altomfattende krise og alligevel holde den ud i strakt arm? Ny bog forklarer, hvordan du kan bidrage til løsninger.

Hvordan kan man stå midt i en altomfattende krise og alligevel holde den ud i strakt arm? Ny bog forklarer, at det er fordi, vi er mennesker. Men også hvordan du kan bidrage til løsninger. Vi skal alle ændre adfærd

”Hvis en gruppe onde psykologer var samlet i en hemmelig undersøisk base for at udtænke en krise, menneskeheden ville være håbløst dårligt udrustet til at tackle, kunne de ikke have gjort det bedre end med klimaforandringerne. Vi har evolutionært udviklet os til at reagere kraftigere på trusler, der er umiddelbare og lette at forestille sig mentalt, snare end på dem der er fjerne og abstrakte; vi er mere følsomme over for forsætlige trusler fra specifikke mennesker, snarere end over utilsigtede, der er resultatet af kollektive handlinger; vi er forfærdeligt dårlige til at gøre små ofre i nuet for at undgå store i fremtiden; vores opmærksomhed er fanget af fænomener, der ændrer sig dagligt, snarere end dem, der gradvis opbygges over år”.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: