Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Prisvinder på ny klimatilpasning – lad havet tage udvalgte bygninger og marker 

Jacob Jørgensen blev den første vinder af ‘Sweco Transform Award’. Hans budskab er, at Ikke alle områder skal sikres mod havvandsstigninger, hvis der skal være samfundsmæssig logik.

Jacob Jørgensen i midten og de andre finalister med dommerkomiteen foran. Foto:Sweco

-Når man bosætter sig et sted med en dynamisk natur, må man også selv være dynamisk.

Kommentaren kommer fra den nyuddannede arkitekt Jacob Jørgensen, da dommerpanelet spørger ind til reaktioner fra de lokale.

Vi er i det højloftede atrium i Swecos næsten nybyggede danske hovedkvarter i Ørestaden. En sen septembereftermiddag præsenterer de fem finalister i Swecos en ny pris ‘Sweco Transform Award’ deres projekter for tilhørere og dommerkomite. Projekterne er specialer fra nyuddannede ingeniører og arkitekter.

Jacob Jørgensen har netop fremlagt sit projekt for, hvordan man med en radikal anderledes tilgang kan klimatilpasse området omkring Thorsminde og Nissum Fjord.

Med udsigt til meterhøjer bølger er området truet af havvandsstigninger. Og med Jacob Jørgensens løsning kommer man ikke til redde alle huse og bygninger. Det affødte et spørgsmål og kommentaren.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: