Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Greenwashing

Politiken Plus og taskefirma kaldte kræftfremkaldende PFAS-coating for miljøvenlig

GREENWASHING. En taske i ‘bæredygtige materialer’ med en ‘miljøvenlig overfladebehandling’ viste sig at være behandlet med det kræftfremkaldende PFAS. “En beklagelig fejl,” siger Politiken Plus, der fortsætter samarbejdet med taskefirmaet.

'Urbane tasker til hverdagen'. Sådan omtaler Politiken Plus Kintobe, efter man har nedtonet de mange løfter om bæredygtighed. Der er tale om et generisk modelfoto, tasken på billedet er ikke fra Kintobe. Foto: iStock/Halfpoint

Både Politiken Plus og taskefirmaet Kintobe har i deres markedsføring kaldt en coating, som indeholder det miljøskadelige og kræftfremkaldende PFAS for “en miljøvenlig overfladebehandling.” Der er tale om stoffer, der er så miljøskadelige, at Danmark arbejder på at få dem helt forbudt.

Indtil starten af efteråret 2022 reklamerede Politiken Plus for modellen ‘Camille’ fra taskefirmaet Kintobe som “en skuldertaske i bæredygtige materialer.” I beskrivelsen af produktet kunne man læse, at produktet havde “en miljøvenlig C6 DWR overfladebelægning, som gør tasken vandafvisende.”

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: