Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Partnerorganisation får bæredygtighedsagendaen ud i alle hjørner af AP Pension

PODCAST: Vi skal have alle med og arbejde sammen, hvis vi skal nå de globale mål, lyder budskabet fra bæredygtighedschef Rya Terney, AP Pension, som er gæst hos Steffen Max Høgh i Bæredygtig Business.

Rya Terney lægger vægt på samarbejdet bredt i organisationen. PR- foto.

Når det handler om bæredygtighed, har et selskab som AP Pension et stort ansvar med de tre roller de har: Som forsikringsselskab, som investor og med et ansvar overfor deres medarbejdere. Det giver en særlig position, når så mange penge kan investeres i bæredygtighed. Hør hvordan de griber opgaven an i podcasten Bæredygtig Business.

Rya Terney er bæredygtighedschef i AP Pension og fortæller, hvordan hun i afdelingen for Koncernbæredygtighed arbejder tæt sammen med andre afdelinger og datterselskaber i AP Pension.

Den samlede koncernstrategi for bæredygtighed er Rya Terneys ansvar, og her har hun et klart budskab:

Det handler ikke om at være førende eller være den bedste på bæredygtighedsagendaen. Det handler om at arbejde sammen og gøre det godt, for ellers når vi aldrig de globale mål, siger hun.

Hun fortæller samtidig at med ”alle” mener hun regeringer, politikere, virksomheder, NGO’er og andre organisationer, der skal arbejde i samme retning.

Komite og partnerorganisation

Hvordan får man driblet sådan en stor opgave som bæredygtighed ud i hele organisationen, især når der er en tsunami af regulativer og ny lovgivning på vej fra EU?

Rya Terney og hendes team har organiseret sig ved at skabe en komité for samfundsansvar og bæredygtighed. Det er beslutningsorganet for bæredygtighed i AP Pension og har tværgående repræsentanter fra mange forskellige afdelinger, for eksempel kommunikationsteamet og pressechefen.

Under denne komité har de etableret en såkaldt partner-organisation – en model hvor forskellige partnere, HR, Business Controllere og andre arbejder med deres egen faglighed men har allokeret et vist antal timer til at arbejde specifikt med bæredygtighed. Deres vigtigste rolle er at implementere de bæredygtige projekter og få strategien til at leve i organisationen.

Hør mere om hvordan man griber bæredygtighed an i en stor organisation som AP Pension.

Lyt med her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Podcastserie afslører vilde fortællinger grundstof for grundstof

Gennem 118 afsnit vækker podcastserien “Periodisk” alle grundstoffer til live. Med skuespiller Simon Bennebjerg i rollen som det periodiske system er hvert afsnit unikke fortællinger om grundstoffernes egenskaber, opdagelse og dilemmaer.

Departementschef skal afløse Möger

Peter Stensgaard Mørch skal være ny administrerende direktør hos PensionDanmark. Men først efter et år, hvor han bliver rustet til stillingen.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.