Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Partiernes hjemmesider belaster klimaet unødigt

VALG. Enhedslisten og Dansk Folkeparti falder igennem med de mest klimabelastende hjemmesider i en analyse, der tager afsæt i datamængden og det tekniske set-up.

Datamængden er afgørende for hvor klimavenlige de politiske partiers hjemmesider er. Foto: iStock/Prot Tachapanit

For mange klik og kig på Morten Messerschmidt eller Pia Kjærsgaard på DF’s hjemmeside kan hurtigt få elmåleren hos pensionisten i Sønderjylland til at snurre i et tempo, så der ikke er penge til den ugentlige pakke kattetunger.

Og hopper man til Nørrebro, kan det såmænd være, at den veganske rødgrønne aktivist, der jævnligt surfer på Enhedslistens hjemmeside, dermed nærmer sig en klimabelastning, der svarer til en lørdagsmiddag med en stor saftig oksebøf.

Stort set alle de politiske partier skriver om klima på deres hjemmesider, men de mange ord matcher ikke med det tekniske set-up af partiernes web. Mange af partierne vil med få greb kunne gøre deres hjemmesider langt mere klimavenlige. Og endda helt uden, at det rammer brugeroplevelsen.

Det er lidt som at pakke alt sit sommertøj, hvis du skal en uge til Grækenland, i stedet for blot at tage tøj med til en uge.

Kristian Storm-Jørgensen, CEO i Typoconsult

Især Dansk Folkeparti og Enhedslisten skiller sig ud med hjemmesider, der bruger unødig meget energi, og dermed belaster klimaet. Det er konklusionen i en analyse fra webbureauet Typoconsult, som også står bag sitet energivenligweb.dk.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: