Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Ørsted sætter nye standarder: Alle leverandører skal anvende 100 pct. vedvarende energi

Som det første energiselskab i verden sætter Ørsted krav til, at alle sine leverandører skal dække sit energiforbrug udelukkende med vedvarende energi senest i 2025. Energimastodonten indtager dermed en førerposition i en uundgåelig udvikling, lyder det fra strategi- og bæredygtighedsekspert.

Krav og mål om at skifte til vedvarende energi vinder konstant mere frem. Foto: Lakeland-Photos/iStock

Fossile brændstoffer og kul bliver nu sortlistet som energikilde for alle Ørsteds leverandører.

Som det første elselskab i verden fastsætter Ørsted nemlig nu krav til, at alle leverandører skal anvende 100 procent vedvarende energi senest i 2025.

Det betyder, at Ørsted forpligter alle selskabets leverandører til udelukkende at bruge energi fra vedvarende energikilder, når de leverer produkter eller ydelser til Ørsted.

Den udmelding er en milepæl i branchen, men det er også en del af en uundgåelig klimabevidst bølge, siger Susanne Stormer, partner og leder af PwC's sustainability-afdeling.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: