Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Navne

Nyudnævnt professor med skarp kritik af slappe krav til byggeriet

Forfejlet byggepolitik betyder, at byggeriet fortsat er blandt de største klimasyndere, påpeger Steffen Petersen, nyudnævnt professor på Aarhus Universitet.

Steffen Petersen har i sin forskning været med til at vise, at klimabelastningen i byggeriet skal reduceres med over 90 procent, hvis den skal være inden for de planetære grænser. Foto: iStock/gorodenkoff

Nok er der et stigende antal bygninger, som får en bæredygtighedscertificering. Og ganske vist kommer der nye krav i bygningsreglementet, når nytårschampagnen er drukket. Men der er ingen grund til at råbe alt for højt hurra for arbejdet med bæredygtigheden i byggeriet.

- Vi lever i dag med en markant risiko for katastrofale klimatiske forandringer blandt andet på grund af en forfejlet byggepolitik.

Den krasse karakteristik kommer fra Steffen Petersen , nyudnævnt professor på Institut for Byggeri og Bygningsdesign på Aarhus Universitet.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: