Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Nyt millionstyrket partnerskab sætter jagten ind på CO2-fangst

Men 201 millioner kroner og en lang række institutter, universiteter og virksomheder i ryggen skal det nye partnerskab INNO-CCUS for alvor sætte skub i den grønne mission om at fange, lagre og anvende CO2 for at nå de danske klimamål.

CO2-fangst er et af de forskningsområder både regeringen og erhvervslivet ser muligheder i for at nå klimamålet. Foto: iStock

CO2. Vores uundgåelige affaldsstof, nutidens klimabandeord, jordens opvarmende dyne. Med andre ord bæredygtighedens kæphest. Men CO2 er ikke udelukkende en fjende for hverken kloden eller erhvervslivet. Den kan fanges, lagres og anvendes. Men hvordan?

Det skal det nye grønne forsknings- og innovationspartnerskab INNO-CCUS være med til at besvare og praktisere gennem brobygning mellem virksomheder og vidensinstitutioner.

Sammen skal de udvikle og modne teknologi og infrastruktur, der kan fange, lagre og anvende CO2. Det skriver Teknologisk Institut, som er en del af partnerskabet, der har samlet over 50 virksomheder, universiteter og GTS-institutter.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: