Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Ny alliance og cirkulær baseline udfordrer Danmarks rovdrift på kloden

Vi runder Country Overshoot Day i Danmark og har dermed rippet jorden for ressourcer, hvis alle levede som os. DI sætter ind med ny alliance og rapportering for cirkulær økonomi.

DI kalder på et større fokus i civilsamfundet, blandt virksomheder og fra politisk hold på dansk forbrug og cirkulære løsninger. Foto: iStock/Boy Wirat.

Den. 28 marts er en milepæl for Danmarks rovdrift på klodens naturressourcer - og det er en lussing med en påmindelse om vores ansvar for verdens biodiversitets-, fødevare-, og klimakrise.

Vi rammer den slags dag i kalenderen, som aldrig burde komme: Den såkaldte Country Overshoot Day i Danmark.

Hvis alle levede som i Danmark, ville vi allerede i udgangen af marts med andre ord have rippet jorden for alle de ressourcer, jorden kan genskabe på et år. Det er på trods af, at vi kun er knap en fjerdel inde i året. Ifølge DI svarer det til, at verden skulle bruge fire jordkloder til at dække vores forbrug.

Derfor DI sætter foden i jorden med en ny alliance, der skal udvikle en baseline for cirkulær omstilling i Danmark, en såkaldt Circularity Gap Report. Alliancen består af DI, Industriens Fond, IDA, Danish Design Center, TI, DTU og LDC.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: