Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Nordisk rapport anbefaler stærkere regulering og et opgør med vækst-ideologien

Gennemgang af videnskabelige artikler viser, at der ikke findes eksempler på reel afkobling af økonomisk vækst fra den uholdbare miljø- og klimabelastning og overtræk på jordens ressourcer.

Nok så mange cirkulære produkter er ikke nok til at sikre at kloden kan holde til fortsat vækst, viser den nye rapport, Norion har udarbejdet har udarbejdet for Nordisk Ministerråd. Foto: iStock/jonathanfilskov-photography

Konsulentvirksomheden Norion fik med al tydelighed vist et paradoks i arbejdet med at arrangere konferencen “Decoupling in the Nordics 2023 - Is economic growth compatible with a sustainable future?”

Emnet ‘dekobling’ handler om, hvorvidt vi kan ændre vores økonomi, så fortsat økonomisk vækst ikke er ensbetydende med en uansvarlig klima- og miljøbelastning og overtræk på klodens ressourcer.

Som optakt til konferencen, som Nordisk Ministerråd står bag, har Norion udarbejdet en rapport, hvor konsulentvirksomheden har gennemgået den akademiske litteratur på området. Her er konklusionen ret entydig. Mere miljøvenlige og cirkulære produkter er ikke i sig selv nok til at afkoble økonomisk vækst fra en uansvarlig miljø- og ressourcebelastning, som kloden i længden ikke kan holde til. Væksten i økonomien ’æder’ de gevinster, som mere miljøvenlige produkter isoleret set fører til.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: