Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Nobelpristager og Obama-minister: Bered jer på den fjerde landbrugsrevolution for klimaets skyld

Steven Chu talte til Videnskabernes Selskab med en klar efterlysning: Vi skal have en ny revolution og et opgør med GMO-forskrækkelsen for at mindske klimakrisen.

Den tidligere energiminister for Obama-regeringen og nuværende professor på Stanford University kaster sig over et af de største problemer i klimakrisen: energiforbruget og landbruget. Foto: Lars Svankjær/Videnskabernes Selskab.

Hvordan kan vi udsætte en uundgåelig overbefolkningskrise? Undgå oversvømmelser, skovbrænde, dræbende hedebølger, el-krise og vandmangel som følge af klimakrisen? En klimakrise, der også kan betyde kollaps af stater og millionvis af klimaflygtninge?

Salen summer. Spørgsmålene er velkendte, overvejende ubesvarede og derfor ligefrem skræmmende.

Men den nobelprisvindende fysiker og energiminister under præsident Barack Obama, Steven Chu, tør både udstille de kritiske tilstande og stille spørgsmålene – med humoristiske vendinger og jævnlige smil.

Fordi selvom dagens kurver, søjler og tabeller for CO2-udledning, befolkningsvækst, naturkriser, grådig kødkærlighed, forbrug og misbrug af vores klode ryger til vejrs på alle de negative parametre, så er der er håb.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: