Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Morten Helveg: Konservative ryster på hånden og bremser EU’s grønne lokomotiv

Især de tyske konservative er presset fra den yderste højrefløj. Det har gjort dem modstræbende over for de mange grønne forslag, påpeger den radikale europaparlamentariker.

Siden EP-valget i 2019 har der været fart på den grønne lovgivning fra Bruxelles, men nu frygter Morten helveg Petersen, at det grønne tog mister fart. Foto: iStock/olrat

Stigende energipriser og en udbredt bekymring for arbejdspladser og økonomi er allerede nu en mærkbar bremse, som betyder, at EU-systemet er ved at miste fart som grønt lokomotiv frem mod næste sommers valg til Europa-Parlamentet.

Pointen kommer fra Morten Helveg Petersen, der efter ti år som europaparlamentariker valgt for Det Radikale Venstre, allerede nu har meddelt, at han ikke genopstiller i 2024.

Han peger på, at især de tyske konservative fra CDU er blevet bange for at miste stemmer til det yderliggående højrefløjsparti Alternative für Deutschland. Den frygt har skubbet hele den konservative gruppe, som udgør en fjerdedel af Europa-Parlamentet, fra grøn mod sort i klima- og miljøpolitikken.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: