Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Mobile mørtelværker sparer både CO2 og murernes rygge

Næsten som ‘tag-selv-slik’ kan murerne tappe den mængde mørtel, de skal bruge, og levere resten tilbage. De slipper for at tumle med tunge sække, og der er klare klimagevinster.

De mobile mørtelværker giver både en klimagevinst og bedre arbejdsmiljø. PR-foto: Saint-Gobain Weber

Kører man forbi en byggeplads med en høj silo, så send den en venlig tanke på klimaets og arbejdsmiljøets vegne. Det er sikkert en af de 300 mobile mørtelværker, som Saint-Gobain Weber har til at turnere på landets byggepladser. Når murerne får deres mørtel på den måde, slipper de for at løfte tunge sække, og alene klimagevinsten fra det papir, man sparer, når den tørre mørtel ikke skal pakkes i sække, ligger på omkring 175 tons CO2.

– Samtidig ved vi, at vi får langt mindre spild, og de mobile mørtelværker har meget effektive blandeværker. De kan blande tørmørtel og vand på 45 sekunder, hvor du ellers normalt skal have blanderen til at køre 10-20 minutter. Det sparer strøm, og er dermed også med til at mindske klimabelastningen, siger markedschef Jens Kristian Rønde fra Saint-Gobain Weber.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: