Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Greenwashing

Medier, organisationer og advokatfirma hoppede alle på historien om bæredygtigt badetøj

GREENWASHING. Copenhagens Cartels historie om badetøj lavet af fiskenet havde alle ingredienser til en god historie. Og det var bekvemt at tro på den, påpeger reklamemanden Frederik Preisler.

Der har været stor medieomtale af Copenhagen Cartel. Alle med omtale af den usande historie om badetøj lavet af fiskenet. Foto: iStock

Verden vil bedrages - og endda i en sådan grad, at det ikke nødvendigvis giver større ramaskrig, når bedraget demaskeres.

Medier, organisationer og endda flere myndigheder har været flittige til at viderekolportere historien om Copenhagen Cartel og virksomhedens stifter, Katrine Lee Larsen. Og selv om adskillige medier har omtalt Sustain Reports afdækning af, at Copenhagens Cartel ikke laver bæredygtigt badetøj af fiskenet fra havet, sådan som virksomheden selv fortalte, har det ikke givet større rystelser, at der spagfærdigt er sagt fra sidelinjen, at virksomheden og iværksætter billedlig talt ikke har tøj på.

Måske fordi historien om fiskenet og en ung iværksætter er så stærk. Og fordi der er så mange og stærke interesser, der gerne vil høre lige netop den historie, bliver der ikke råbt skandale, når historien punkteres, påpeger den rutinerede reklame- og kommunikationsmand Frederik Preisler fra Mensch.

Var der blevet fisket brugte fiskenet op af havet for hver medieomtale og hvert billede, der er blevet bragt af Katrine Lee Larsen med et fiskenet, er det lige før, at det sikkert ville gøre en reel forskel i verdenshavene.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: