Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Med levetidsforlængelse bliver tablets og telefoner mere bæredygtige

I mange virksomheder er det fast procedure at udskifte tablets og telefoner hvert andet eller tredje år. Det giver en helt unødig belastning af klima, miljø og ressourcer.

Mængden af elektronikaffald er støt stigende. Derfor skal vi sikre, at udstyret holder længere, og at der bedre muligheder for genbrug. PR-foto: Panasonic

Hovedparten af de tablets, som bliver udleveret på danske arbejdspladser, er blevet skiftet ud, når der gået tre år. Men trangen til nye devices er en unødig belastning af både klima og ressourcer, mener Stefan Lindau nordisk landechef i Panasonic Toughbook, som har specialiseret sig i tablets, der bliver brugt under hårdere betingelser end almindelig kontorbrug.

-Desværre er der meget ofte tale om, at virksomheder arbejder med en fast cyklus, hvor de skifter telefoner, tablets og computere ud med faste mellemrum. I den forbindelse er det helt forkert at arbejde med en cyklus på to-tre år. Nyeste generationer af for eksempel tabets og den medfølgende support bør kunne retfærdiggøre en levetid på i hvert fald fem år, siger han.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: