Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Greenwashing

Magasin påny taget i greenwashing – og sælger gamle varer som ‘nyhed’

I juni skrev Copenhagen Cartel til Forbrugerombudsmanden, at de stoppede salg af tøj med tvivlsomme grønne statements. Tre måneder senere var produkterne stadig til salg hos selskabet selv og hos Magasin.

Flere måneder efter, at tøjfirmaet Copenhagen Cartel lovede at trække produkter med tvivlsomme grønne statements ud af butiksleddet, kande stadig købes i Magasin. Det endda selv om Magasins adm. direktør Peter Fabricius sidder i bestyrelsen for Copenhagen Cartel. Foto: iStock.

Man kan vel kalde det greenwashing i smug. Det svarer lidt til familiefaderen, der fortæller, at han er holdt op med at ryge, og pludselig går langt flere ture med hunden - og har mintpastiller i jakkelommen.

Sådan agerer Magasins adm. direktør Peter Fabricius. Som bestyrelsesmedlem i tøjfirmaet Copenhagen Cartel har han skrevet under på en årsrapport, hvor virksomheden fortæller omverdenen, at man på grund af en verserende sag hos Forbrugerombudsmanden har fjernet tøj med tvivlsomme grønne budskaber fra butiksleddet. Men tre måneder senere, er tøjet til salg i Magasins webshop.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: