Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Lovændring åbner for fængselsstraf for vildledende markedsføring

Regeringen lægger op til, at systematisk og grov vildledende markedsføring kan straffes med fængsel. Dansk Erhverv efterlyser mere vejledning frem for strengere straffe.

Regeringen lægger med et nyt lovforslag op til, at vildledende markedsføring skal kunne straffes med fængsel. Illustration: iStock/Andrii Yalanskyi

Bliver et nyt lovforslag gennemført, kan det betyde, at de ansvarlige i virksomheder, som står bag vildledende markedsføring, kan ende med en fængselsdom.

Regeringen har kort før påske fremsat et lovforslag, som lægger op til en skærpet strafferamme, så gentagne og grove tilfælde af vildledende markedsføring kan give op til fire måneders fængselsstraf.

-I lovforslaget nævner man aggressiv og vildledende telefonsalg på elmarkedet som eksempel, umiddelbart vil en lovændring gælde alle former for vildledende markedsføring, det er som sådan ikke tiltænkt greenwashing, som der lige nu er stort fokus på, siger advokat Jane Frederikke Land fra Liga Advokater, der har markedsføring- og forbrugerret som et af virksomhedens specialer.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: