Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Lind & Risør lover bæredygtighed – forsker kalder det ‘glue-on-green’

GREENWASHING. Solceller på taget, stik til elbil og regnsvandsopsamling er ikke nok til, at man med rette kan kalde et hus bæredygtigt, som parcelhusgiganter Lind & Risør lover.

Man kan ikke med de nuværende teknikker bygge bæredygtigt. Billedet er et modelfoto og ikke et Lind & Risør-hus. Foto: iStock/sturti

Løfterne er store fra en af de markante aktører i byggebranchen. “Byg bæredygtigt og klimavenligt,” lover husfirmaet Lind&Risør i bannerannoncer. 

Hos virksomheden, der hvert år står for opførelsen af omkring 350 arkitekttegnede parcelhuse, kan man på firmaets hjemmeside endda finde en digital en bladre-version af en pjece med titlen “Byg drømmehuset bæredygtigt og klimavenligt.”

Med Lind&Risør får man en totalløsning fra planlægning til det færdige byggeri. I pjecen kan man læse om en række tilvalg som solceller på taget, stik til en elbil, jordvarme, varmepumper og regnvandsopsamling.

Men der er ikke hold i løfterne om bæredygtighed.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: