Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

KU-program skåner miljø og sparer millioner med nye mere bæredygtige laboratorier

Københavns Universitets certificeringsprogram LEAF skal trumfe enormt energiforbrug og belastninger i laboratorier. De første lovende skridt er taget for at skabe mere bæredygtige laboratorier på universiteter.

Professor Christian Adam Olsens team og kollegerne fra Pless Lab er blandt de mange forskningsgrupper på KU som har styrket arbejdet med bæredygtighed i laboratoriet. Foto: KU.

Forskning har en ofte overset bagside, som let bliver overskygget af håbet om gyldne gennembrud. For bag håbet, nye kure og kemiske frembrud er der en bagside af medaljen: Laboratoriernes egne sorte aftryk.

Laboratorier er nemlig en rigtig energisluger, der bliver anslået til at bruge 3 til 10 gange mere energi per kvadratmeter end et gennemsnitligt kontor. Samtidig efterlader kemikalieefterladenskaber belastende fodspor for miljøet.

Det laver Københavns Universitet nu om på. Med mere end 1.200 forskere og laboranter i et nyt certificeringsprogram, er KU’s laboratorier blevet gjort mere bæredygtige. Det gavner klimaet, bundlinjen og skaber grønne forskningsmiljøer, slår KU fast.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: