Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Kommuner mangler værktøjer til at stoppe klimabelastende nedrivninger af gode huse

Kommuner kan erklære huse og bygninger bevaringsværdige med henvisning til arkitektur og kulturarv. Her skal klima også tænkes ind, mener flere aktører.

Kommunerne mangler værktøjer, hvis der skal sættes en stopper for tendensen til at rive gode og sunde huse ned. Foto: Istock/ewg3D

Det kræver ændret lovgivning, hvis vi skal have et opgør med tendensen til, at byudvikling og bysanering starter med, at tændingsnøglen bliver drejet i bulldozerne. 

Der er store klimafordele ved at renovere mere i stedet for at bygge nyt. Men kommunerne mangler værktøjer, hvis de vil stoppe trenden med, at gode og sunde huse bliver opkøbt og efterfølgende revet ned for at bygge nyt.

Budskabet kommer fra Rikke Stenbro, indehaver af virksomheden Substrata, hvor hun gennem adskillige år har rådgivet om arkitektonisk kulturarv.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: