Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Københavns Universitet skal lede omlægning af EU’s fødevaresystem til større bæredygtighed

EU policy, samarbejde og borgere. Det er de tre primære områder for det nye EU-projekt “Cleverfood”, som skal transformere fødevaresystemer på tværs af det europæiske kontinent til gavn for klima, bæredygtighed, biodiversitet og folkesundhed.

23 aktører danner sammen med fra Institut for Plante- og Miljøvidenskab på Københavns Universitet et konsortium, som skal drive projektet fremad. Foto: Getty.

Vi har hørt det gang på gang: Vi er langt fra klimamålene, og fødevaresystemet er en af skurkene. Vores landbrug og spisevaner plyndrer naturens ressourcekammer, køerne gasser ozonlaget i stykker, og vi ødelægger både biodiversiteten og truer vores folkesundhed.

I tal bliver summen, at Europas fødevaresystem står for en tredjedel af kontinentets udledning af drivhusgasser.

Nu skal Københavns Universitet samle og lede forskere, industri og myndigheder i en fælles transformation af fødevaresystemet i nyt omfattende EU-projekt: "Cleverfood". Det oplyser KU.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: