Vi har hørt det gang på gang: Vi er langt fra klimamålene, og fødevaresystemet er en af skurkene. Vores landbrug og spisevaner plyndrer naturens ressourcekammer, køerne gasser ozonlaget i stykker, og vi ødelægger både biodiversiteten og truer vores folkesundhed.
I tal bliver summen, at Europas fødevaresystem står for en tredjedel af kontinentets udledning af drivhusgasser.
Nu skal Københavns Universitet samle og lede forskere, industri og myndigheder i en fælles transformation af fødevaresystemet i nyt omfattende EU-projekt: "Cleverfood". Det oplyser KU.
💡 Vil du have hele historien?
Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.
Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.
Har du allerede abonnement? Log ind her: