Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Klimarådet bliver rundbarberet, mens politikerne halser håbefuldt efter klimamål

Videnskabernes Selskab er stærkt bekymrede over det fremlagte finansudspil, hvor tilskuddet til Klimarådet skæres ned fra 24,8 mio. til 9,3 mio. kr. Samtidig ser det sort ud for politikernes skitserede klimaplaner.

Konsekvenserne ved at skære ned på de videnskabeligt baserede analyser af politiske tiltag vil være fatale, mener Videnskabernes Selskab. Foto: iStock/ Galeanu Mihai.

Klima og grøn omstilling er helt øverst på dagsorden. Men det går ikke godt med at nå vores mål. Det peger den seneste rapport fra FN og fra Klimarådets statusrapport for 2023, der lukkede marts med et mildest talt deprimerende budskab: Vi ser ikke ud til at nå vores mål for hverken 2030 eller 2050.

Det kan derfor virke irrationelt, at regeringen med udspillet til den nye finanslov giver udsigt til en besparelse på 15,5 millioner kroner i tilskud til Klimarådet næste år.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: