Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Klimakonflikter: Sommerens hedebølge gav protester og strejker

Fra Akropolis til Amazon har ansatte strejket i protest mod at arbejde i ekstrem varme.. Rapport taler om en ny skillelinje mellem airconditionerede kontorfolk og lavtlønnede arbejdere, der må leve med varmen.

Varmen på Akropolis blev så massiv, at de ansatte gik strejke, da termometeret viste 43-44 grader. Foto: iStock/Jana_Janina

Klimaforandringerne og hedebølgen i Sydeuropa medførte i løbet af sommeren 2023 flere tilfælde, hvor ansatte nedlagde arbejdet, fordi de ikke ville arbejde i varmen.

Mest kendt er det nok, at de ansatte på Athens Akropolis nægtede at arbejde, da temperaturen kom op omkring 43-44 grader.

De græske kustoder er dog langt fra et enestående tilfælde. Det internationale bæredygtighedsmedie Corporate Knights fortæller om en lang række klimarelaterede strejker i både Europa og USA.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: