Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Kan man få en revisorpåtegning på, at en ko er glad?

Med CSRD kommer der også krav om revisorpåtegning på bæredygtighedsrapporteringen for de største virksomheder. Det stiller nye krav, når revisorerne skal være garant for alt fra klima til dyrevelfærd.

Skal der revideres bæredygtighedsrapportering fra en mejeri- eller slagterikoncern, kan det være, at revisorerne skal kontrollere om virksomhedens oplysninger om dyrevelfærd holder stik. Foto: iStock/mladenbalinovac

Kan man få en revisor til at skrive under på, at en ko er glad?

Står det til Lars Fermann, er svaret ja.

Lars Fermann, der er partner i EY’s afdeling for Climate Change & Sustainability Services var en oplægsholderne, da FSR - Danske Revisorer havde inviteret til dialogmøde om revisionspåtegninger på bæredygtighedsregnskaber.

I takt med implementeringen af CSRD, Corporate Sustainability Reporting Directive, bliver problemstillingen aktuel. For de største selskaber vil CSRD indebære et krav om, at der skal være en revisionspåtegning på bæredygtighedsrapporteringen, omend der kun bliver tale om en revisorpåtegning med begrænset sikkerhed, niveauet under den normale revisorerklæring, som bliver givet på det finansielle regnskab.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: