Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Greenwashing

Julegaver med løfter om bæredygtighed holdt kun kort

GREENWASHING. Gavefabrikken har kaldt flere produkter for bæredygtige, men trækker i land, når der bliver spurgt ind til dokumentationen. Finske Fiskars, som ejer en række brands, kalder selv produkter for bæredygtige.

Gaverne må gerne være grønne. Men de gaver på gavevalg.dk, som blev kaldt for bæredygtige var det ikke alligevel, da Sustain Report bad om dokumentation. Foto: iStock/ArtistGNDphotography

Tusindvis af danske lønmodtagere kan med et klik vælge, om firmajulegaven skal være køkkenudstyr, haveartikler eller vin og andre godter. Gaveshops med frit valg er blevet den populære gavemodel i mange virksomheder. Hos en af de største udbydere på området, Gavefabrikken, er der adskillige tilbud om bæredygtigt udstyr. Endda fra store kendte mærker som Morsø, Rosendahl og Fiskars.

Men bæredygtigheden varer ligesom julen ikke helt til påske, for nu at sige det med en klassisk julesang. For de varer, som blev promoveret på Gavefabrikken site, gavevalg.dk, varede ikke engang til jul.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: