Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Greenwashing

Investorløver farer fortsat vild i klima og bæredygtighed

GREENWASHING. DR lovede i efteråret større fokus på bæredygtighed i Løvens Hule. Men også i 2023-sæsonen er der eksempler på produkter, som uden dokumentation smykker sig med grønne slagord. Blandt andet deodoranter og creme fra virksomheden Relevant.

Virksomheden Relevant har en Ocean Plastic Deodorant'. Men de fortæller ikke, at fiskenettene, som bruges til en del af produktionen, ikke er samlet op fra havet, men kommer fra opsamling i havne. Foto: iStock/Seunggyu Park

DR lovede i efteråret 2022 større fokus på bæredygtighed i programmet Løvens Hule.

Men Løverne er stadig helt uden bid, når iværksættererne lover bæredygtige produkter. Løverne ser ikke ud til at kende en række grundlæggende spilleregler og begreber, når man skal arbejde med grønne produkter, herunder hvad der kræves, hvis man skal markedsføre sine produkter i grøn iklædning.

I en mail-korrespondance med Sustain Report fra efteråret 2022 lægger DR-programchef Anne Garlichs op, til at der kommer mere fokus på bæredygtighed i Løvens Hule fremover.

“Bæredygtighed spiller naturligvis også en større og større rolle, fordi det betyder mere og mere for forbrugerne. Derfor vil løverne også have større fokus på bæredygtighed i den kommende sæson,” hedder det i en mail fra slutningen af november.

Man skal dog ikke se mange minutter af 2023-sæsonen, før DR og løverne igen farer vild i relativt simple grundregler omkring klima, miljø og bæredygtighed.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: