Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Innovationsprojekt vil udvikle biobaserede farver industrielt med gær

Forskere fra Københavns Universitet er gået sammen med virksomheden Octarine Bio om at booste naturlige farvestoffer på en ny måde. Det skal skabe mere bæredygtige processer og multifunktionelle farver med bakteriedræbende egenskaber.

Ph.D.-studerende Annette Munch Nielsen vil arbejde sammen med Octarine Bio om at udnytte gær til at producere nye bioaktive farver. Foto: Octarine Bio.

Råolie er en af de helt store skurke for miljøet. Alligevel er det en hovedingrediens, når vi farver vores tøj, i kosmetik og i en lang række øvrige produkter. Det skaber miljøskadelige processer, som farver industrien sort.

Flere industrier kan derfor hente meget på den grønne konto, hvis man formår at skifte råolien ud med andre mere bæredygtige farvestoffer.

Forskere fra Københavns Universitet og den danske virksomhed Octarine Biohar har derfor sat sig for at undersøge, hvordan man udvikle et multifunktionelt alternativt, oplyser KU. Endda med flere multifunktionelle gevinster.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: