Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Indlejret klimaaftryk skal frem i lyset

10 pct. af de globale CO2-emissioner kommer fra byggematerialer. I fire nye rapporter efterlyser forskere og eksperter bedre data og klarere mål.

Den indlejrede klimabelastning for et nybyggeri udgør gennemsnitligt 600 kg CO2-ækvivalenter per kvadratmeter. 70 pct. er allerede brugt, når bygningen tages i brug. Grafik: Rambøll

Allerede når den første beboer bærer møblerne ind i en ny bolig, og den første ansatte sætter computeren til i storrumskontoret på det nye kontor, er klimaregnskabet overtrukket. Så præcist og skræmmende er konklusionen i fire nye rapporter om indlejret CO2-belastning i byggeriet i Europa, som netop er udkommet.

Der er store variationer fra bygning til bygning. Gennemsnitligt er der et klimaaftryk på 600 kg CO2-ækvivalenter per kvadratmeter fra den CO2, som er indlejret i byggematerialerne.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: