Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Greenwashing

Grønt mærke til feriehuse kan komme på kant med greenwashing-regler

Feriehusudlejernes Brancheforening får offentlig støtte til grønt mærke. Også de store energiforbrugende pool-sommerhuse skal kunne få et grønt stempel. Det kan være på kant med markedsføringsloven.

De mindre simple feriehuse er de mest energivenlige, alligevel er der lagt op til, at også de store huse skal kunne få en mærke som 'grønt feriehus'. Foto: iStock/monap

Fra næste sommer kan man med en ny mærkningsordning vælge særlige grønne feriehuse, men energi- og vandforbrug forbrug i et grønt feriehus kan sagtens være højt, for de energislugende pool-sommerhuse kan også få mærket, blot de tekniske anlæg er optimeret.

Med godt 1,5 millioner kr. i offentlig støtte vil Feriehusudlejernes Brancheforening udvikle en ny mærkningsordning, ‘Grønne Feriehuse’, som man forventer, vil være klar til bookninger i 2024.

Projektet er et ud af 13 turismeprojekter, som får del i 55,8 mio. kr., som Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse netop har uddelt til turistområdet.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: