Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Greenwashing

Greenwashing når Comwell pralede af at have Danmarks mest klimavenlige hotel

Uklare kriterier og manglende gennemsigtighed præger den kåring, som Dansk Erhverv og det private firma klimascore.com har stået bag. Kun 42 hoteller er med i konkurrencen.

Comwells hotel i aarhus vandt Climate Award, som klimascore.com stod bag sammen med Dansk Erhverv. PR-foto: Comwell.

Hvem vil ikke gerne holde sin konference på et klimavenligt hotel. Klimaet er rykket ind i hotelsektoren, og de seneste to år har virksomheden klimascore.com kåret Danmarks mest klimavenlige hotel i en såkaldt Climate Award for hoteller. Dansk Erhverv tilsluttede sig samarbejdet i 2022*.

Men både det metodiske grundlag og organiseringen møder kritik. Det er uklare og ugennemsigtige kriterier. Og den bastante titel er misvisende, da det alene er de hoteller, som er tilmeldt konkurrencen, som kan vinde. I 2022-kåringen var det blot 42 hoteller, mange af dem fra de to store hotelkæder Comwell og Scandic.

Bag kåringen gemmer der sig også et opgør mellem to konkurrerende erhvervsorganisationer. Dansk Erhverv har en række af de større hotelkæder som medlemmer, men de fleste hoteller og restauranter er medlemmer af Horesta, som også er dansk partner for den internationale Green Key-ordning, der måler på miljø og sociale forhold.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: