Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Greenwashing

Green Claims-direktiv stiller krav om forhåndstjek af reklamer med grønne påstande

Forstå Green Claims konsekvenser: Gennemføres EU-Kommissionens direktivforslag skal alle reklamer tjekkes af en godkendt verifikator. Direktivet vil også rydde op i de mange miljø- og klimamærker.

Der kommer langt skrappere krav til mærkningsordninger, fortalte advokat Simon Gjern Pedersen fra advokatfirmaet Patrade på mødet hos Geelmuyden Kiese. Foto: Henrik Munksgaard.

Hvis man som virksomhed har det stramt med at skulle overholde markedsføringsloven, efter Forbrugerombudsmanden har indskærpet, hvad der skal til, når man kommer med grønne påstande om klima og miljø, så skal man nok tage en dyb indånding.

For de største virksomheder bliver kravene endnu skrappere, når EU’s Green Claims-direktiv træder i kraft. Den endelige udformning af de fælles EU-regler er endnu ikke på plads, men bedømt ud fra EU-Kommissionens forslag vil der komme stramninger på en række områder.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: