Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Greenwashing

Goodwings: Luften gik hurtigt af løfterne om millioner til velgørenhed

GREENWASHING: Stifterne af Goodwings talte om milliardomsætning og millioner i donationer til NGO’er. I stedet er millionerne fosset ud af Goodwings. Og der mangler konsistens i de tal, selskabet selv bruger.

Goodwings donationer til NGO'er er endt med langt mere beskedne beløb, end virksomheden først stillede i udsigt. Foto: iStock/fstop123

Løfterne var store, da hotelportalen Goodwings lige efter virksomhedens take-off for fem-seks år siden fortalte om deres virksomhed. Målet var en milliardomsætning, som ville kaste millioner af til en række danske og udenlandske NGO’er.

Siden blev Goodwings indhentet af virkeligheden. NGO-donationerne har været yderst beskedne. Det samme har selskabets omsætning. På intet tidspunkt har selskabet haft overskud. Mere end 50 mio. kroner er tabt, heraf godt syv mio. kroner betalt af statskassen.

Samtidig mangler der sammenhæng mellem de tal, som virksomheden tidligere selv har fortalt om i diverse medier og de tal, som fremgår af regnskaber, og som virksomheden selv angiver i dag.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: