Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Giganter rekrutterer topfolk til at omdanne CO2 til fremtidens bæredygtige råstof

Bill & Melinda Gates Foundation og Novo Nordisk Fonden stifter konsortium, der med danske fyrtårne skal omdanne CO2 til at revolutionere fødevareindustrien. Rekrutteringen er i gang.

Nogle af verdens største pengetanke og forskningskræfter stifter korstortie i kampen mod klimaforandringer og fødevarekrise. Foto: iStock/ piyaset.

Kriserne rammer som dominobrikker. Vores grådige appetit på klodens ressourcer betyder nu, at kloden strækker, og klimaet lider. Det har skabt en kamp om arealerne til fødevarer.

Mens overvægt er blevet en folkesygdom, er hungersnød en realitet.

Ifølge en FN-ledet rapport er mere end 250 millioner mennesker blev ramt af alvorlig hungersnød i løbet af 2022. Det er en stigning på 65 millioner sammenlignet med året før.

De presserende kriser kan paradoksalt blive vendt med netop CO2 som bæredygtigt råstof i fremtidens fødevareproduktion. Det er i hvert fald missionen for et nyt konsortium, som to af verdens største filantropiske giganter står bag: Bill & Melinda Gates Foundation og Novo Nordisk Fonden.

Det handler i bund og grund om at lave CO2 til protein, som kan spises uden den traditionelle værdikæde.

Alfred Sporman, founding director i CORC

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: