Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Genanvend med giftfare? Fødevarer skal både være sikre og bæredygtige

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet og DTU Sustain foreslår en ny fremgangsmåde, hvor man kan kombinere bæredygtigheds- og risikovurdering. Metoden rækker ud til producenter, myndigheder og andre, der vil tage hensyn til både fødevaresikkerhed og bæredygtighed.

Genanvendelse er ikke altid entydigt godt. Derfor skal man vurdere emballage ud fra både bæredygtighed og sundhedsrisiko, vurderer DTU-forskere. Foto: iStock/ Kemter.

Fødevareindustrien er et let offer for en uophørlig fanfare om miljøgriseri og sundhedsfarer, når det kommer til fødevarer og relaterede produkter såsom emballage.

Men det er ikke en lige til opgave både at sikre bæredygtig indpakning og produkter samtidig med at værne om sundheden, når vi slukker vores tørst og sult.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: