Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Diversitet: Forskningen er fanget i en mandsdomineret fortid, som skriger på opgør

Videnskabernes Selskab og Videnskabsår22 inviterede til oplæg og diskussion om kønsdiversitet i forskningsverden. Forskere, landets største fonde og tænketanken DEA gav status og stillede skarpt på udfordringer og konkrete tiltag, der skal understøtte flere kvinders muligheder.

Krøyers monumentale maleri "Et møde i Videnskabernes Selskab" dannede kulissen og forekom som et selvstændigt afsæt til dagens diskussion af kønsdiversitet i forskningsverden. Foto: Jakob Boserup.

49 videnskabsmænd lytter i dag intenst med fra væggen i mødesalen i Videnskabernes Selskab. De har hængt, der siden 1897 som P. S. Krøyers tidbillede af et tænkt møde i Videnskabernes Selskab for de mest anerkendte forskere. Vel og mærke alle mænd.

Og det er hele humlen. Forskningsverden er stadig domineret af hankønnet i 2022. Derfor har Videnskabernes Selskab og Videnskabsår22 skiftet de stive puds ud og i stedet fyldt salen med førende kvindelige såvel som mandlige forskere til debat om kønsdiversitet i forskningsverdenen.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: