Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Forsikringsselskab smider erhvervskunder med dårlig ESG-rating ud

Nordens største forsikringsselskab, If, har gennemført en ESG-scanning af de 700 største erhvervskunder. Fem virksomheder er på obs-liste, og to virksomheder fik besked om at forsikre sig et andet sted.

Hvis virksomhderne ikke lever op til If ESG-krav, kan de risikere, at koncernchef Morten Thorsrud og If beder dem sejle deres egen sø. Foto: If/Kilian Munch.

Siden efteråret 2021 har forsikringsselskabet If været i gang med en ESG-scanning af deres største erhvervskunder.

Selskabet har besluttet, at man ikke vil lave forsikringer for virksomheder, der klarer sig markant dårligt på ESG-området. Efter gennemgangen af 700 større kunder har If afbrudt samarbejdet med to virksomheder, mens yderligere fem virksomheder er på en observationsliste.

Vurderingen af virksomhederne er sket med udgangspunkt i Global Compacts ti principper. If håber, at de med initiativet kan være med til skubbe deres kundevirksomheder til at overholde principperne.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: