Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Flere grønne opgaver til færre revisorer

Revisorbranchen får nye opgaver med kontrol af bæredygtighedsregnskaber og samtidig mangler branchen arbejdskraft. Branchen selv efterlyser mere fleksible krav til uddannelsen.

Adm. direktør Lone Strøm vil lempe på kravene til hvem, der kan tage uddannelsen som godkendt revisor. Foto: Henrik Munksgaard

I revisionsbranchen ser man frem til de mange nye krav, hvor revisorer sideløbende med kontrollen af finansielle rapportering også skal se ned i virksomhedernes bæredygtighedsregnskab. Der er blot et afgørende problem. Samtidig med, at der kommer langt flere opgaver, ser branchen ind i en markant mangel på arbejdskraft de kommende år.

Når EU-direktivet om bæredygtighedsrapportering, CSRD, implementeres, bliver det et krav, at de største børsnoterede virksomheder har en revisionspåtegning på deres bæredygtighedsrapport.

Her er der et paradoks, for samtidig står revisionsbranchen for en omfattende åreladning de kommende år. 60 procent af de godkendte revisorer er i dag over 58 år.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: