Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Greenwashing

Fem dont’s og et par gode råd om greenwashing

GREENWASHING. Gode intentioner uden handling. Tvivlsomme mærkningsordninger og livscyklusvurderinger lavet på et tyndt datagrundlag er blandt de greenwashing-fælder, der blev advaret mod på konference.

Fællessalen på Christiansborg dannede rammen om konferencen om greenwashing. Foto: Henrik Munksgaard.

EU-Kommissionen anslår i sit netop udgivne oplæg til Green Claims, at mere end 50 procent af de grønne påstande, som bliver fremført inden for EU, enten er vage, vildledende eller ubegrundede - og at 40 procent er udokumenterede. Samtidig er deret stigende antal sager om greenwashing hos Forbrugerombudsmanden.

Det var bagtæppet, da Forbrugerrådet Tænk og organisationen ILoveGlobalGoals var fælles om værtsskabet til en konference om greenwashing mandag. Og sammen med konferencen præsenterede de to organisationer også et fælles diskussionsoplæg, hvor de kommer med en række do’s og især dont’s til de virksomheder, som ikke vil greenwashe.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: