Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

EU vil gøre miljø- og klimarigtige produkter til normen

I løbet af de næste år kommer rammerne på plads, og så går EU-Kommissionen i gang med detailregulering og nye klima- og miljøkrav i alle brancher.

EU Kommissionen har indikeret, at tekstilindustrien vil være et af de første områder, hvor man laver detailregler, når ESPR er på plads. Foto: iStock/idealistock

EU-lovgivningen omkring klima og bæredygtighed har et fællestræk med militæret og venstrefløjen i 70’erne. Der kommer hele tiden nye indviklede forkortelser.

Når det gælder EU-lovgivningen kan virksomheder ikke bare feje det hen. For de nye EU-rammer får afgørende betydning for vilkårene for virksomhederne.

Lad os vende et par af de seneste skud på stammen. Med EU’s Green Deal som overligger, præsenterede kommissionen i foråret SPI - Sustainable Products Initiative, og som en del heraf kom også udspillet om ESPR - Ecodesign for Sustainable Products Regulation. Med EU Kommissionens egne ord skal ESPR gøre bæredygtige produkter til normen.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: