Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Et farvel til den traditionelle afdelingsleder

PODCAST: Christian Bason står i spidsen for en udvikling i Dansk Design Center hvor formålet er i fokus. En form der er med til at øge motivationen og skabe mening og forståelse for hvad man som medarbejder er en del af.

Christian Bason er direktør for Dansk Design Center.

Dansk Design Center har gennemgået en udvikling med både selvledelse og struktur. Direktør Christian Bason fortæller, hvordan de i 2020 startede en forvandling, der skulle ændre på organisationsformen i virksomheden. En forvandling som endnu ikke er slut, og som ifølge Christian Bason hele tiden er i proces. “Noget af det der har være svært er blevet nemmere, men samtidig vil jeg sige, der opstår hele tiden nye dilemmaer og udfordringer. Så jeg tror egentlig ikke på, at det her, det er en rejse der stopper.” siger han.

Dansk Design Center har med sin nye organisationsform forsøgt at komme væk fra den hierarkiske struktur og hen mod en mere selvledende organisation. En form hvor organisationens formål er i fokus, og en form som, ifølge Christian Bason, er med til at øge motivationen og skabe mening og forståelse for hvad man er en del af.  

Beslutningerne skal tages tæt på problemet og ud fra organisationens formål frem for den enkeltes. Når beslutningerne ikke skal op og ned i hierarkiet, kan der reageres hurtigere, mere relevant og kvalificeret, forklarer Christian Bason.

I Dansk Design Center har de sagt farvel til den traditionelle afdelingsleder, og der skildres i stedet mellem den faglige og den personlige leder. Hvor faglige ledere findes i organisationens fagområder, som for eksempel den grønne omstilling, er de personlige ledere mere optaget af at bidrage til andres faglige, organisatoriske og personlige udvikling. Christian Bason udtrykker, at det er frivilligt, hvorvidt man vil være eller have en personlig leder, men han ser det som et redskab, der blandt andet kan tilbyde sparring eller hjælp til navigering i organisationen.

Som topleder erkender Christian Bason, at det er svært at vænne sig af med den vanemæssige tilgang og give slip på kontrollen og beslutningstagningen. Han skal i sin nye rolle nu rådføre sine kollegaer til at tage de vigtige beslutninger selv. Han mener, at den nye struktur i organisationen i den grad styrker projekter og projektledelsen når opgaven løses tæt på problemet.Christian Bason udkommer den 13. april med bogen Organisationen blev sat fri, og lederskabet skulle genfindes, om den frisatte organisation i Dansk Design Center og hele ledelsesopgaven.

LYT TIL PODCAST

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.