Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Ensidigt klimafokus kan skabe nye udfordringer på andre områder

Sarah Cecilie Andersen arbejder i sin ph.d, med ‘burden shifting’. Vi skal konstant overveje, om vi spørger om det rigtige, for ellers får vi ikke de bedste svar, påpeger hun.

Sarah Cecilie Andersen arbejder i sin ph.d. blandt andet med at afdække, hvordan løsninger et sted kan skabe nye problemer andre steder.

Som man råber i skoven, får man svar. Sådan lyder en gammel talemåde. Med et twist på bæredygtighed rejser ph.d.-studerende på SDU og Teknologisk Institut Sarah Cecilie Andersen samme emne. 

- Når vi skal se på, hvordan vi kan fremme rejsen mod en bæredygtig verden, er vi nødt til at overveje, hvad det er, vi spørger om. For afhængig af spørgsmålene risikerer vi at få en række svar, som teknisk set er rigtige, men de giver bare ikke et dækkende billede af problemfeltet, siger hun.

I sit ph.d.-projekt arbejder hun blandt andet med det, der i forskerkredse kaldes ‘burden-shifting’. På dansk kan man kalde det problemforskydning.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: