Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Navne

Energiselskab henter erfarne rådgivere til ESG-rådgivning

Energikoncernen NRGi henter erfarne profiler til ny rådgivende afdeling. De skal blandt andet hjælpe de største danske børsnoterede virksomheder, som fra og med 2024 skal dokumentere deres arbejde med den grønne omstilling for at leve op til EU’s krav om bæredygtighedsrapportering, CSRD. 

Ricky Bjørkvik, direktør i energikoncernen NRGi, som nu skal rådgive virksomheder i grøn omstilling. Pressefoto: NRGi

De stigende krav til arbejdet med bæredygtighed og rapportering af indsatsen får NRGi Rådgivning til at åbne en ny afdeling, der skal hjælpe store og mellemstore virksomheder med at imødekomme med de nye krav. 

De største børsnoterede virksomheder skal nemlig fra og med 2024-årsrapporterne ikke blot udlægge det finansielle regnskab, men også en bæredygtighedsrapport, der beskriver virksomhedens arbejde med ESG. 

Det sker på baggrund af EU-kommisionens CSRD-direktivet, der skal bidrage til at kunne indfri den såkaldte “Green Deal”-mission, der stiler mod et klimaneutralt EU i 2050.

Det er særligt E’et i ESG, den nye rådgivende afdeling i NRGi Rådgivning fokuserer på. Det indebærer blandt andet CO2-udledning, energiforbrug, klimahandleplaner og strategi. 

NRGi Rådgivning er en del af energikoncernen NRGi og har gennem mange år rådgivet erhvervskunder omkring energibesparelser i både bygningsmassen og industrien.

- Virksomhederne bliver nu mødt med nye og stigende krav til arbejdet med bæredygtighed og rapportering af indsatsen, og derfor er det et helt naturligt næste skridt for os at tilbyde virksomheder rådgivning om alt fra strategi og handleplaner til rapportering og implementering af klimaregnskaber. Vores ydelser fokuserer derfor fortsat på E’et i ESG (energi og klima), siger Ricky Bjørkvik, direktør i Industri, NRGi Rådgivning.

Behov for “forretningskritisk” rådgiver
Den omfattende bæredygtighedsrapportering kræver en oprustning indenfor ESG hos mange virksomheder. NRGi kalder det “forretningskritisk” at forstå og arbejde strategisk med bæredygtighed. De understreger vigtigheden af at tage del i den grønne omstilling. Til det træder NRGi Rådgivning nu til som sparringspartner. 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: