Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Emballage skal kunne genbruges – mange gange

I stedet for et religiøst opgør om plastik eller pap, skal vi fokusere på genbrug og genanvendelse af vores emballage. Det fastslår ny bog.

Materialevalget betyder mindre, det afgørende er, at vi styrker genbrug og genanvendelse af emballage. Foto: i Stock/xavierarnau

Hvad er bedst for miljø og klima? Materialevalget når virksomheder skal pakke deres varer ind, er nærmest blevet til et spørgsmål om religion. Men frem for et opgør mellem plast, pap og andre materialer, skal vi sætte langt mere fokus på, at emballagen matcher produktet, og at den kan genbruges og genanvendes.

Sådan lyder budskabet fra Gitte Haar, der driver virksomheden Center for Cirkulær Økonomi. Hun er forfatter på en ny hvidbog om emballage, som hun har udgivet i samarbejde med trykkeriet KLS PurePrint, der blandt andre trykopgaver også fremstiller en del emballage.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: