Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Effektiv forskningskommunikation kan bane vejen for grøn omstilling og komme skeptikere i forkøbet

Med raserende klima-, biodiversitets- og energikrise har videnskabens gennemslagskraft sjældent været vigtigere. Professor og forfatter Mikkel Gerken deler sin forskning og nye bogs råd og analyser om, hvordan man effektfuldt kommunikerer videnskaben med usikkerheder og mellemregninger.

Professor, ph.d. Mikkel Gerken forsøger med ny bog at give en bredere videnskabsteoretisk forståelse af kommunikation om videnskab, og derigennem sikre mod skeptikere. Foto: iStock/ inhauscreative.

Klimaskepsis, frygt for kunstig intelligens eller kultiveret kød og GMO-forskrækkelser. Videnskabens fremskridt kan hurtigt give bagslag, når forskere og virksomheder sender ny viden og gennembrud ud i virkelighedens virvar af lægmænd og mediefolk. Det står i vejen for den grønne omstilling.

Dårlig videnskabskommunikation kan nemlig resultere i tabt forskning og risiko for videnskabelig skepsis, myter og irrationel pseudovidenskab. Sådan lyder advarslen fra professor i filosofi ved Syddansk Universitet og forsker i videnskabs- og erkendelsesteori Mikkel Gerken.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: