Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Disclosure-regler savner modenhed og fælles sprog

Kapitalforvaltere skal angive, hvor bæredygtige deres investeringer er. Men der mangler et ‘meter-system’, så man måler på samme måde, påpeger formanden for Investering Danmark.

Disclosureforordningen pålægger kapitalforvalterne at opgøre deres bæredygtige investeringer, men der mangler fælles definitioner. Foto: iStock/Galeanu Mihai

Robert Mikkelstrup er ret sikker på, at det store flertal af medlemmerne i Investering Danmark har beskyldninger om greenwashing forholdsvist højt på listen over risici.

Den såkaldte disclosureforordning, SFDR, har været trådt i kraft i to år. Den kræver, at den finansielle sektor skal angive, hvor bæredygtige deres investeringsprodukter er.

Der er stor forskel på tilgangen, og selv om Robert Mikkelstrup, som er formand for Investering Danmark, der samler kapitalforvalterne, grundlæggende ser positivt på EU-reglerne, kan han sagtens finde masser af udfordringer.

-Vi hilser reguleringen velkommen, men jeg havde håbet, at vi i højere grad fik noget, der mindede om et metersystem. Lige nu er vi ikke sikker på, at vi sammenligner æbler med æbler og pærer med pærer, for der er ikke fælles definitioner, siger Robert Mikkelstrup.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: