Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Demonstrationshus flasher grønne løsninger

Sammen med en række internationale koncerner har HomeWise og Eurodan-huse lavet et fremtidshus, der gør livet lettere, billigere og mere bæredygtigt

Der bliver trukket masse af data i Fremtidens Hus. En del kan ses på en Ipad. Foto: Fremtidens Hus

En lampe, der lyser rødt og grønt viser, hvornår man kan oplade elbiler, vaske tøj og bruge el til andre formål på den bedste grønne vis. På en vindstille gråvejrsdag, hvor CO2-aftrykket i elsystemet er højt, er der rødt lys. Er der gang i vindmøller og solceller, så elsystemets klimabelastning når ned under 140 gram/kWh er der grønt lys. Både fysisk og i overført betydning.

Lampen i ‘Fremtidens Hjem’ i Fredericia er en gimmick, der viser hvad teknikken kan i dag. ‘Fremtidens Hus’ er et samarbejde mellem virksomheden HomeWise og Eurodan-huse. Med et bredt felt af teknikleverandører er huset spækket med elektronik, som kan gøre det både billigere og mere bæredygtigt.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: